12 Μαΐου 2013

Κάποτε θα `ρθουν

1979 
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος 
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης 
Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο Μίκης, Ο Γιώργος και ο Γιάννης 

Το παράδοξο του τραγουδιού είναι πως η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη και στην εκτέλεση είναι ο πρίγκηπας Παύλος Σιδηρόπουλος. Η κόντρα τον δύο έδινε και έπαιρνε τον τότε καιρό, και μερικά τραγούδια όπως το Μίκυ Μάους είναι γραμμένα από τον Παύλο για να ειρωνευτούν τον Μίκη Θεοδωράκη. Άγνωστο το πως κατάφεραν να συνεργαστούν σε αυτό το τραγούδι, ίσως είναι το μοναδικό τραγούδι που έφερε κοντά τους δυο, λίγο πριν τις μεγάλες διαμάχες. 

Στον δίσκο «Ο Ασυμβίβαστος» αναγράφεται πως το τραγούδι είναι του Γιώργου Θεοδωράκη. Αρκετοί υποστήριξαν πως είναι γραμμένο από τον αδελφό του Μίκη, όμως αυτός λέγεται Γιάννης και δεν ασχολείται με την μουσική. Γιώργος Θεοδωράκης είναι ο γιος του Μίκη που έχει γράψει τη μουσική για την ταινία «ο Ασυμβίβαστος» και όλα τα τραγούδια εκτός από το συγκεκριμένο! 

Ο Γιάννης Θεοδωράκης λοιπόν, αδελφός του Μίκη όπως είπαμε, συνδέεται με το τραγούδι λίγα χρόνια αργότερα όταν γράφει στίχους πάνω στην ίδια μουσική. Το τραγούδι που δημιουργήθηκε είναι το «Μη με προδώσεις» με ερμηνεύτρια την Δήμητρα Γαλάνη το 1982, μένοντας όμως πάντα στην σκιά του πρωτότυπου.

Το «Κάποτε θα ρθουν» ερμήνευσαν αρκετά χρόνια αργότερα και οι Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας και Γλυκερία.


ΣόπιλιΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου